Блог

10 важливих правил по догляду за волоссям (частина друга)

Тип матеріалу:

Стаття

17.08.2020

Складність:

Для клієнтів

Тема:

Волосся

Час читання:

30 хвилин

Немає часу читати?

6. Мийте голову вчасно

Часто від власників жирного волосся ми чуємо, що часте миття голови провокує виділення себума і робить волосся ще більш жирним, тому вони миють голову 1-2 рази на тиждень. Та й на просторах інтернету, на форумах, нерідко можна прочитати такі поради.

Однак це помилка. Голову потрібно мити у міру її забруднення, не дотримуючись чиїхось правил. Справа в тому, що себум разом із засобами для укладання утворює на шкірі голови плівку. Вона закупорює пори, заважаючи нормальній циркуляції кисню і крові в шкірі голови, а це може сприяти зтоншенню і випадінню волосся.

7. Не розчісуйте мокре волосся

Якщо волосся намочити, воно стає дуже крихким. Здійснюючи необережні рухи гребінцем, ви можете поламати волосся, порушити його зростання або вирвати.

Після миття волосся бажано злегка віджати (не терти!) Від надлишків води, потім загорнути в рушник на кілька хвилин, але не ходити з ним тривалий час.

8. Не використовуйте один шампунь для всієї родини

У кожної людини за рівнем кислотності відрізняється від шкіри голови від іншого. Тому рН шкіри Вашої голови абсолютно не такий, як у Вашого чоловіка або дитини. Якщо Ви фарбуєте волосся, ваше волосся будуть відрізнятися і за типом. Кожному члену сім'ї найкраще користуватися засобами для догляду за волоссям, призначеними спеціально для них.

9. Періодично робіть масаж голови

Ви самі можете зробити своє волосся густими і здоровими, якщо хоча б раз в день через півгодини після душа будете робити масаж голови. Цей процес покращує кровообіг в шкірі голови, підсилює живлення і зростання волосся.

Круговими рухами починайте масажувати голову з шиї, з того місця, де починається ріст волосся, поступово просуваючись по всій голові.

Масажем голови також вважається банальне розчісування. Розчісуйте волосся до 5 разів на день, рідше носіть тугі пучки і коси, високі хвости - ці зачіски порушують кровообіг шкіри голови.

10. Дотримуйтеся здорового харчування

Звичайно ж, щоб волосся було красівимі і здоровими, необхідно звернути увагу і на свій раціон харчування. Фахівці рекомендують додати в меню:

Лосось. Цей продукт збагачений білком і вітаміном D, має в складі омега-3 жирні кислоти - необхідні елементи для здоров'я волосся, які є їх складовою. Якщо ви не любите лосося, то знайдете ці компоненти в оселедця, сардини, форелі, скумбрії, авокадо, насінні гарбуза.

Грецькі горіхи. Джерело омега-3 жирних кислот. Вони містять біотин і вітамін Е, які захищають клітини шкіри від руйнування сонячними променями. Волоські горіхи також містять мідь - мінерал, який допомагає зберегти природний колір волосся, робить їх блискучими.

Солодка картопля. Солодкий картопля є відмінним джерелом антиоксиданту бета-каротину, який перетворюється в організмі у вітамін А. Низький вміст може привести до сухості шкіри голови. Також відмінними джерелами бета-каротину є морква, диня, манго, гарбуз, абрикоси.

Яйця. Джерело білка, цинку, селену, сірки і заліза. Залізо допомагає клітинам переносити кисень до волосяних цибулин, малий відсоток вмісту цього мінералу в організмі є однією з основних причин випадіння волосся. Залізом також багаті курка, риба, свинина, яловичина.

Шпинат. Джерело заліза, бета-каротину, фолієвої кислоти, вітаміну С. Необхідні елементи для здоров'я волосяних фолікулів. Вони також містяться в броколі, капусті, Мангольд.

Сочевиця і соєві боби. Ці бобові володіють великим запасом білка, заліза, цинку і біотину.

Йогурт, сир, нежирний сир, знежирене молоко. Містять білок, вітамін В5 (пантотенова кислота - речовина, яке часто можна побачити на етикетці продуктів по догляду за волоссям) і вітамін D. Ці елементи захищають волосся від сонячних випромінювань, стимулюють їх зростання.

Чорниця. Джерело вітаміну С, який покращує кровообіг в шкірі голови, живить волосяні фолікули, запобігає появі ламкості волосся.

Пташине м'ясо і пісна яловичина. Містять цінний білок, цинк, залізо і вітаміни групи В. Це необхідні будівельні матеріали для наших волосся.

line

Інтернет-магазин косметики Desko

Починаючи з 2000 року група компаній "ДЕСКО" поставляє на український ринок професійну продукцію провідних світових виробників для перукарських салонів, косметологічних і манікюрних кабінетів.
За цей час компанія стала найбільшим дистриб'ютором на ринку України.
Асортимент компанії налічує понад 20 тисяч найменувань продукції, що дозволяє задовольнити найвишуканіші і найвибагливіші смаки наших партнерів.
"ДЕСКО" є ексклюзивним дистриб'ютором та офіційним представником торгових марок: SEDERA PROFESSIONAL, NEXTPIONT COSMETIC, BRINail, COMAIR, Parlux, SUNTACHI / AYASHI, ANGEL,  DOTT.SOLARI.

Підпишіться на нашу розсилку

і дізнавайтесь першими про останні новинки і надходження, крім того, серед підписників розігруються знижки