Блог

10 важливих правил по догляду за волоссям (частина перша)

Тип матеріалу:

Стаття

17.08.2020

Складність:

Для клієнтів

Тема:

Волосся

Час читання:

30 хвилин

Немає часу читати?

Щоб волосся було здоровим і красивим, потрібно дотримуватися кількох важливих правил ...

1. Використовуйте шампунь за типом свого волосся

Регулярно дотримуючись правил миття голови, не всі з нас вибирають для нього засоби, відповідні своєму типу волосся. Так, власники жирного волосся можуть використовувати шампуні для сухого волосся, і навпаки. Щоб не нашкодити шкірі голови і волоссю, порадьтеся зі своїм майстром, він проведе діагностику і підбере відповідний догляд.

Шампуні для жирного волосся містять інгредієнти, покликані регулювати діяльність сальних залоз, знизити кількість виробленого себуму, щоб волосся було красивим і володіло здоровим блиском. У лінії для жирного волосся можуть міститися рослинні екстракти, вітаміни, цинк.

Якщо використовувати такі засоби для сухого волосся, то вони сильно пересушать шкіру голови, викличуть свербіж, почервоніння і роздратування, зроблять волосся ламким.

Для сухого, пошкодженого волосся існують спеціальні лінії з відповідною позначкою. Вони містять живильні, зволожуючі і вологоутримуючі компоненти - олії, D-пантенол, вітаміни.

2. Якщо ви часто фарбуєте волосся, використовуйте догляд для фарбованого волосся

У процесі фарбування піднімаються лусочки волосся, через що згодом швидше вимивається колір. Завдання шампуню і кондиціонера в цьому випадку - згладити лусочки, щоб зберегти колір на більш тривалий час.

Для такої роботи призначені тільки лінії по догляду за фарбованим волоссям. Вони мають нейтральний pH, містять полімери, протеїни, сонцезахисний фактор, які огортають волосся, згладжують лусочки волосся, захищають від шкідливого впливу водопровідної води і сонця.

3. Після миття голови обов'язково застосовуйте бальзам або кондиціонер

Бальзами і кондиціонери доглядають і живлять, зволожують, насичують волосся активними компонентами, закривають лусочки волосся, роблячи його гладким, полегшують процес розчісування.

4. Не наносьте на шкіру голови бальзами, маски і олії для волосся

Всі ці засоби є активним живильним середовищем. Нанесені на шкіру голови, вони сприяють закупорюванню пор, порушують дихання шкіри голови і, як наслідок, роблять волосся ламким. Бальзами, олії і маски рекомендується наносити в невеликій кількості, відступаючи від коріння волосся 3-5 см.

Винятком з правил є засоби зі спеціальною позначкою «наносити на коріння волосся і по всій довжині», призначені і для лікування шкіри голови.

5. Дотримуйтесь температурного режиму

Якщо ви миєте голову гарячою, це може привести до сумних наслідків. Такий температурний режим зтоншує захисний ліпідний шар і активує роботу сальних залоз у жирної шкіри голови. Відповідно, волосся будуть швидше бруднитися. Суху ж шкіру голови гаряча вода висушує, викликаючи роздратування.

Ідеальною температурою для водних процедур є температура тіла - 36-37 градусів. Після використання кондиціонера промийте голову прохолодною водою. Такий контрастний душ розгладить кутикулу волоса, зробить волосся більш слухняними.

line

Інтернет-магазин косметики Desko

Починаючи з 2000 року група компаній "ДЕСКО" поставляє на український ринок професійну продукцію провідних світових виробників для перукарських салонів, косметологічних і манікюрних кабінетів.
За цей час компанія стала найбільшим дистриб'ютором на ринку України.
Асортимент компанії налічує понад 20 тисяч найменувань продукції, що дозволяє задовольнити найвишуканіші і найвибагливіші смаки наших партнерів.
"ДЕСКО" є ексклюзивним дистриб'ютором та офіційним представником торгових марок: SEDERA PROFESSIONAL, NEXTPIONT COSMETIC, BRINail, COMAIR, Parlux, SUNTACHI / AYASHI, ANGEL,  DOTT.SOLARI.

Підпишіться на нашу розсилку

і дізнавайтесь першими про останні новинки і надходження, крім того, серед підписників розігруються знижки